We mogen weer!

Geheel tegen alle verwachtingen in meldde de premier twee weken geleden dat de “kunst- en cultuurbeoefening” weer open mocht! Dat betekent dat wij ons koor mochten optrommelen om op 17 januari weer met elkaar samen te komen in de City of Wesopa, zodat we met elkaar konden gaan zingen.

Inmiddels zitten er weer twee repetities op en zingen we, op afstand van elkaar, de fijne liederen in voorbereiding op onze optredens later dit jaar. Dit was erg bijzonder.

Wisseling van dirigent

Voor de kerstvakantie namen we (door de lockdown noodgedwongen veel eerder dan gepland) afscheid van onze dirigent Johan van der Zwet. Hij heeft een prachtige baan aangeboden gekregen bij de hogeschool als muziekdocent op de pabo. We gaan hem in de toekomst nog fysiek bedanken voor de fijne jaren bij ons koor.

Voor de kerstvakantie is onze zoektocht naar een nieuwe dirigent geslaagd en mochten we Otto van den Aardweg verwelkomen als onze nieuwe dirigent. Otto heeft veel ervaring met allerlei koren en we zijn heel blij dat hij ons de leiding en begeleiding van ons koor op zich wil nemen.

Optreden

Dit hebben we hard nodig, want al in mei en juni staan de optredens op de planning. Op 11 en 12 juni staan we in ons vertrouwde Wesopa op de bühne. We kijken er met gezonde spanning naar uit, want optreden is waar we het voor doen, maar het is ook alweer 3 jaar geleden dat we dat voor het laatst deden. Aan de inzet en het enthousiasme van de koorleden te merken kan dit alleen maar een knallend optreden gaan worden!